Home » Werkzaamheden » MARMER POLIJSTEN
Neem contact met ons op

Marmer Polijsten

Een marmeren vloer behoort tot de zachtere steensoorten, een marmeren vloer bestaat hoofdzakelijk uit kalk.

Er wordt vaak voor een marmeren vloer gekozen vanwege de chique uitstraling. Belangrijk is dat er goed marmer onderhoud gepleegd wordt om deze ´rijke´ uitstraling in takt te houden.

Bij goed en regelmatig schoonmaken van de marmer vloer zal deze gemiddeld eenmaal in de tien à twaalf jaar gepolijst dienen te worden, eventueel in combinatie met slijpen. Door het gebruik van de vloer zal de glans vanwege een lichte slijtage van de toplaag steeds doffer worden, hetgeen nog eens versneld kan worden door het slepen / schuiven van allerlei meubilair, zoals stoelen, zeker onder de eethoek.

De toplaag wordt door de slijtage van de marmeren vloer steeds opener van constructie, de vloer neemt steeds meer en gemakkelijker vocht op. Met dweilen lijkt het alsof de vloer snel droog is, maar dat komt doordat de poriën de slijtage verder open staan en doordoor gemakkelijker vocht opneemt.

Bij de grote beurt van de marmer vloer wordt deze gepolijst, meestal voorafgegaan door slijpen. Hierdoor wordt een heel dun laagje, met het blote oog niet of nauwelijks waarneembaar, van de vloer afgehaald, waardoor de poriën weer ‘verdicht’ zijn.

Natuursteen slijpen is natuurlijk heel belangrijk, zeker zo belangrijk is het dagelijkse onderhoud van de marmeren vloer. Door regelmatig te stofwissen of stofzuigen wordt aanwezig stof en / of zand verwijderd waardoor dit bij gebruik geen ‘schuurpapier’ effect kan hebben. Dus: op tijd de marmer vloer schoonmaken is heel belangrijk.

Na het slijpen en polijsten van de natuursteen wordt een beschermlaag aangebracht die voor een eerste opvang zorgt voor gemorste vloeistoffen. Immers, daar de marmeren vloer uit voornamelijk kalk bestaat, en zuur kalk oplost, is alles wat geknoeid wordt waar zuur in zit, een regelrechte aanval op de vloer. Je moet dan wel weten waar overal zuur in zit. Zoals de sapjes, melkproducten, urine (toilet), wijn, azijn, fruit.

De klant ontvangt na het slijpen en polijsten van de natuursteen vloer een onderhoudsproduct. Hiermee kan de marmer vloer worden schoongemaakt en zorgt er tevens voor dat de beschermlaag steeds sterker wordt, en onderhoud ook de glans.

Is de vloer eenmaal opgeknapt, dan is het zaak om deze zo lang mogelijk in takt te houden. Toch zullen er altijd wel plekken zijn die tussendoor opgeknapt zouden moeten worden. Denk daarbij aan de vaste loopstukjes naar de keuken, voor het keukenblok, rond de salontafel, eethoek. Dit tussendoor polijsten van het marmer op bedoelde stukjes is doorgaans wel mogelijk zodat de vloer er weer mooi uitziet.

 

Wilt u weten wat de kosten zijn?

Prijsindicatie aanvragen