Home » Werkzaamheden » TRAVERTIN POLIJSTEN
Neem contact met ons op

Travertin Polijsten

Travertin is een zachte steensoort en is een kalksteen die gevormd wordt door neerslag van kalk uit in calciumcarbonaat verzadigd water uit warme bronnen. Takjes, bladeren e.d. dat in dat water terecht komt en later verteert, veroorzaken onregelmatigheden in dit materiaal, zoals gaatjes / gaten, gangetjes.

Omdat travertin een zachte steensoort is, zal deze aan slijtage onderhevig zijn en gemiddeld eens in de tien à twaalf jaar een opknapbeurt nodig hebben. Met het slijpen van travertin en natuurlijk ook het polijsten van travertin wordt deze vloer weer heel mooi.

Hoe zie dan wanneer het nodig is dat de travertin gepolijst moet worden?
De glans van de travertin vloer is minder geworden, de vloer komt vlekkerig over. Tijdens het schoonmaken van de travertin vloer, het dweilen, ziet de vloer er nat weer even mooi uit, echter, de vloer lijkt veel sneller te drogen dan voorheen. Dit komt omdat door de slijtage van de toplaag de poriën ver open staan en daardoor gemakkelijk vocht opnemen (en daardoor ook het in het dweilwater aanwezige vuil). De travertin vloer is veel poreuzer geworden.

Wat is hier aan te doen?
Door de travertin vloer te polijsten (eventueel ook de travertin vloer slijpen), wordt er een heel dun laagje van de steen afgehaald. Hierdoor komt de glans weer terug, maar ook de kleur en tekening van de travertin vloer komen weer vol tot leven. Bovendien zal de vloer niet meer zo gemakkelijk vloeistoffen opnemen. Het travertin onderhoud zal een stuk gemakkelijker zijn met wel een bevredigend resultaat.

Glans of zijdeglans?
Met het onderhoud van travertin kan gekozen worden voor hoogglans of zijdeglans. Zijdeglans betekent echter minder glans, minder kleur, minder mooie tekening.
De travertin vloer schoonmaken: om de behandelde travertin vloer zo lang mogelijk mooi te houden, dient de vloer regelmatig schoongemaakt te worden met het door Oudejans v.o.f. geleverde product. Dit product maakt de travertin vloer schoon, onderhoud de glans en beschermt.

Wilt u weten wat de kosten zijn?

Prijsindicatie aanvragen